Primăria Săsciori - România

 

Primăria Săsciori

ALEGERI LOCALE 2024 - Biroul electoral de circumscriptie nr. 64

UN MESAJ PENTRU VIITOR proiect finantat

prin Fondul Roman de Dezvoltare Sociala

 

Şedinte consiliul local

Str. Strada Principală 363, Săsciori 517660
Telefon : 0258 741 110
E-mail: primariasasciori@yahoo.com

               sasciori@ab.e-adm.ro


Plateste on-line

                 
       
Primăria   Consiliul local   Departamente   Noutăţi   Informatii financiare

         Informare cu privire la prevederile legale privind parintii care intentioneaza sa plece la munca in strainatate     

 

Descarca/Vizualizeaza 
Notificare privind intentia de a pleca la munca in strainatate

         Legea nr. 272/2004, privind protectia si prmovarea drepturilor copilului (capitolul VI-sectiunea a 4-a) prevede obligativitatea parintilor de a notifica, serviciul public de asistenta sociala de la domiciliu, intentia de a pleca la munca in strainatate, cu minim 40 de zile inainte de a parasi tara.

         Primaria Comunei Sasciori - compartimentul de asistenta sociala, pune la dispozitia parintilor un formular tipizat care poate fi folosit ca model. Obligatia notificarii compartimentului de asistenta sociala revine tuturor parintilor din categoriile enumerate mai jos, care intentioneaza sa plece la munca in strainatate:

- parintele care exercita singur autoritatea parinteasca ca urmare a divortului sau altor situatii in care a fost dispusa o astfel masura;

- parintele cu care locuieste singur copilul, in urma divortului, autoritatea parinteasca fiind exercitata de catre ambii parinti;

- ambii parinti plecati in acelasi timp sau pe rand, indiferent daca munca in strainatate implica sau nu existenta unui contract de munca;

         Notificarea se depune de catre parintele la registratura Primariei comunei Sasciori si care cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele elemente:

- datele de identificare ale parintelui si copilului (copie acte de identitate si stare civila);

- acordul precum si datele de identificare ale persoanei in grija careia va fi lasat copilul/copii pe durat absentei din tara a parintelui/parintilor (copie acte de identitate si stare civila);

- adresa la care va urma sa locuiasca copilul, dupa plecarea parintelui/parintilor;

- indeplinirea de catre persoana in grija careia urmeaza a fi lasat copilul/copii a conditiilor prevazute la art. 105(1) din legea nr. 272/2004, privind protectia si promovarea drepturilor copilului, referitoare la apartenenta acesteia la familia extinsa (sa fie ruda pana la gradul IV), sa aiba minimum 18 ani, sa indeplineasca condtiile materiale si garantiile morale necesare cresterii si ingrijirii unui copil.

          Notificarea cu privire la persoana in grija careia va ramane copilul est doar o etapa in procedura de delegare a autoritatii parintesti, neavand nici o valoare juridica, procedura fiin definitivata doar de instanta de judecata, care v-a dispune delegarea temporara a autoritatii parintesti cu privire la persoana copilului, pe durata lipsei parintilor/parintelui, dar nu mai mult de un an.

          Deasemenea legea prevede si o sanctiune contraventionala (amenda de la 500 lei - 1000 lei), pentru parinti, in cazul nerespectarii prevederilor legale.

 

Primăria Săsciori

 

Str. Strada Principală 363, Săsciori 517660
Telefon : 0258 741 110
E-mail: primariasasciori@yahoo.com

              sasciori@ab.e-adm.ro

 
 
 

 

Copyright 2017 © comunasasciori.ro Webmaster www.virtualsolution.ro